Elektrolize Çinko Kaplama (Galvaniz)

 

Çinko kaplama metal kaplama banyolarından akım geçirilerek demir veya metallerin çinko ile kaplanması işlemidir.Çinko kaplamalar metal yüzeylerini korozyondan korumak veya onlara dekoratif ve mühendislik özellikleri kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır.

Çinkonun koruyucu özelliği muntazam ve iyi yapışan kaplamalar vermesinden gelir.Çinko kaplama üzerine uygulanan pasivasyon işlemi , kaplamanın korozyon direncini % 30-40 oranında arttırır.

Çinko kaplama hergün çevremizde görebildiğimiz kaplama çeşitleri arasındadır. Otomotiv, bağlantı elemanları endüstrisi,inşaat, kontruksiyon, enerji, mobilya, makine gibi tüm sektörlerde oldukça fazla kullanım alanına sahiptir.

 

 

MAVİ PASİVASYON

Çinko kaplama sonrasında yüzeyde kalan gözle görünmeyen pürüzleri gidermek, kaplamanın malzemeye kazandırdığı korozyon direncini yükseltmek ve kaplamaya daha güzel bir görünüm vermek için uygulanan pasivasyon türüdür.

   

 

Cr+3 MAVİ PASİVASYON

Üç değerlikli mavi pasivasyon; zararsız atıkları, yüksek ısıl dirençliliği, altı değerlikli mavi pasivasyona oranla daha yüksek korozyon direnci ve DIN 50 021 SS standardına uygunluğu açısından çinko kaplama sonrası oldukça avantajlı pasivasyon türüdür.

  mavi pasivasyon  

 

SARI PASİVASYON

Çinko kaplama sonrasında uygulanan sarı pasivasyon; yüksek korozyon mukavemeti, hoş görünümü ve fiyat/performans avantajıyla oldukça tercih edilen pasivasyon türüdür.

   

 

Cr+3 SARI PASİVASYON

Üç değerlikli sarı (Janjan) pasivasyon altı değerlikli pasivasyonlara nazaran daha yüksek korozyon muhavemeti sağlamakta ayrıca yüksek ısıl direnci, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen atık su parametreleri ve DIN 50 021 SS standardına uygunluğu ile de tercih edilen pasivasyon türüdür.

         

YEŞİL PASİVASYON

Altı değerlikli pasivasyon türlerinden korozyon direnci en yüksek olan dolayısıyla tuz testinde en yüksek dayanımı gösteren ve özellikleri askeri araç ekipmanlarında çok tercih edilen pasivasyon türüdür.